Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kion333

30. 11. 2011 9:55
Karma

R^

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

30. 11. 2011 9:35
No, už trochu zbytočné si tým trhať žily

Stačí počkať.;-)

Nemožete čakať od stávajúcej politickej garnitúry, že sa začne chovať podľa zdravého rozumu. Za prvé na to nemá nástroje, politici sú len loutky a prekopať finančný systém proste nedokážu. Za druhé je stávajúcim garnitúram jasné, že pádom eura padnú aj oni. Tak proste naťahujú agóniu. Stejnak to praskne, otázka už len stojí kedy.

Poslednou baštou je Nemecko, ktoré ale stojí pred neriešiteľnou situáciou. Samo cez eurobondy európu dlho neutiahne. Fiškálna únia je oneskorený zúfalý pokus, ktorý už fungovať nebude. Reštrikčné nástroje sú totiž naprosto bezzubé. Na zavedenie diktatúry sú silové zložky príliš zdevastované. Vystúpenie Nemecka z eurozóny by prinieslo príliš silnú marku, ktorá by ho potopila. Vystúpenie "problematických"? A kto by tam okrem Nemecka a pár trpaslíkov vlastne zostal? Výsledok by bol rovnaký ako po zavedení marky. "Poctivých" by udusila silná mena.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

30. 11. 2011 9:05
To, co se nepovedlo vojensky,

teď provedou s tichým souhlasem evropských politických elit. Stačilo k tomu jen žít pár let na dluh.  Otroci vítejte v Říši a vězte, že práce osvobozuje !

0 0
možnosti
RC

josefbad

30. 11. 2011 8:45
Musilek

Nejste vy ten byvaly starosta Prahy 8, ktery trpel prilisnou potrebou sebechvaly a jeho jmeno se muselo vyskytnou v kazdem clanku radnicniho casopisu?

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

30. 11. 2011 8:42
spíš jasné Ano

Zadlužování jednotlivch států je v poslední době trendem. Poltici v tom dál pokračují i přes nesouhlas voličů. Jakákoliv zábrana v dalším zadlužování je v pořádku. EU

Mimochodem, díky Euru se evropa stala konkurenceschopná.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 11. 2011 8:59
Re: spíš jasné Ano

Kokuranceschopná? V Čem? Ve produkci? V Armádě? Politicky?

Ekonomicky konkurenceschopní nejsme... cena práce je tady příliš vysoká, předpisy na to aby tady něco aktivně dělal moc přísné. suroviny nemáme. Evropa spotřebovává minulé úspěchy. Až ty dojdou tak budeme všichni v háji zeleném. A Euro ani Unie nám nepomůže. Produkci totiž Evropa nemá ani na současnou "źivotní úroveň"

0 0
možnosti
PK

bakules2

30. 11. 2011 8:11
souhlas,karma

0 0
možnosti
RP

Rudolfova pritelkyne

30. 11. 2011 7:47
Souhlas i nesouhlas

Souhlas s tím, že euro je katastrofa. Nesouhlas s tím, že by to byla největší katastrofa od druhé světové války. Vím o mnohem větší katastrofě. Ale mnohem mnohem a ještě jednou mnohem větší: Nezvladatelný příliv imigrantů. Euro zapříčiní obrovské hospodářské problémy, ale všechny hospodářské škody se časem zaplatí. Dluhy přicházejí a odcházejí. Nepřizpůsobiví přistěhovalci přicházejí a neodcházejí. Ba co více, množí se jako hlodavci. Za sto let by průšvih, kterému budeme muset čelit ve věci společné měny a hospodářského kolapsu,  zajímal naše potomky už jen jako překonaná historie. Ale přistěhovalci, kterých tu budou už desítky procent, nebudou překonaná historie. Ti budou tvrdá realita.

2 0
možnosti
L

lynda

30. 11. 2011 8:46
Re: Souhlas i nesouhlas

mate pravdu castecne.hrozba pro evropu nejsou v tak velke mire pristehovalci,protoze ti ve vetsine pripadech ziji v komunach a na chleba si vydelavaji sami.jsou i takovy co jsou vzdelani a dokazou se v cizine prizpusobyt.problem je v tom,ze nefunguje,kdyz je skoro cela evropa takzvane kapitalisticka.kazdy takzvany kapitalista potrebuje male delniky,kteri pro neho pracuji-ha a kdo ma v dnesni dobe na koho pracovat aza jakou mzdu.pred skoro sedesati roky zazadali nemci v turecku o pracovniky.dostali je.ti lide delali podradne prace,ktere nemci delat nechteli,dostali sluzebni byty,narodili se jim tady deti a zustali tu do ted,protoze po par letech tu dostali obcanstvy.ti takzvani novy turci co tu ted nekdy delaji kravali,zabyjeji sve sestry,nebo manzelky atd.ti jsou ta takzvana druha,nebo uz treti generace.a to vsechno prinesl kapitalismus.to co mi ted prozivame,to vsechno bylo naplanovano uz pri otevirani hranic

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

30. 11. 2011 7:38
EU v současné podobě je pokračováním II. sv. války jinými

prostředky.

KarmaR^

0 0
možnosti
RP

Rudolfova pritelkyne

30. 11. 2011 7:42
Re: EU v současné podobě je pokračováním II. sv. války jinými

Německo má proti sobě z tohoto hlediska Velkou Británii a Rusko. Ve válce proti němu bojovaly, v míru zase Německu stojí v cestě tím, že jim nikdy nikdo Euro nevnutí. A oba na tom vydělají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1354x
Mám pocit, že jsem prožil tři životy - a to je mi teprve 50. Taky mám pocit, že jsem se za tu dobu naučil udělat si vlastní názor.

Seznam rubrik